Mvc-besök 18/12-2006

Allt är bara bra med den vilda i magen.
Sparkar och lever rövare och håller mamma
vaken på nätterna och i full gång på dagen med aktiv hjälp
av storebror Oscar.

Är nu i v 35. och det närmar sig med stormsteg.

43550-30

Här kommer lite siffror:
v 34+2
vikt: +8,5 kg
Sf:36
Hb:117
B-glukos: 9,7 (efter blodprov i armen: 4,4)
(har idag varit och tagit ett nytt prov och siffrorna var fina; 4,2)
Blodtryck:140/60
fosterläge: H (huvudet nedåt) Ru (ruckbart)
Hjärtljud: 148


Vecka 34 

Barnet:

Nu är barnet färdigutvecklat med de proportioner det ska ha. Det har blivit starkare och rörelserna märks mycket tydligt.

Storleken: Cirka 43 cm lång och väger ungefär 2100 g.

Mamman:

Du kan börja känna dig öm under revbenen, speciellt när du andas. Det är livmodern som ökar allt mer i omfång. Under graviditeten ökar dess vikt minst 10 gånger och volymen minst 50 gånger.


enligt Libero


Vecka 34
Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

enligt familjeliv.

Testiklarna trillar ner. Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.
enligt Pampers. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0