ont om plats

börjar det bli därinne.
Den som sa att barnet lugnar ner sig och sover ca 90-95 % av tiden när man kommit
så här långt i graviditeten har inte träffat vårt barn.
Det är full rulle nästan hela tiden.
Magen åker berg och dalbana och Oscar tittar fascinerat på hur den rör sig.
Man ser tydligt hur den vänder sig eller bara sparkar till.
Sammandragningar är nåt jag har mer eller mindre varje dag nu och det är inga dåliga heller. Magen känns som ett bowlingklot, stenhårt och tungt som attan.
Det går inte att gå utan det är bara att pausa och andas och invänta slutet på sammandragningarna.
Har varit lite orolig för att bebben tänker titta ut i år men vi har kommit överens om att h*n stannar på insidan till efter nyår iaf.
Foglossningarna är inte speciellt upplyftande nu för tiden men bältet hjälper och det är bra.
Försöker även tänka på att inte gå långt, bära tungt och ingen överansträngning....
Däremot har ju termostaten pajat totalt.
trodde att jag skulle slippa svullna fötter med massa vatten och värmeslag eftersom det är vinter men icke sa nicke, kommer snart inte i min hemska gympadojor ens och då blir det kris!!
händerna har oxå börjat svullna så det är snart dags att ta av ringarna om de skall kunna gå att få av.
Halsbränna är ytterliggare ett fenomen som dyker upp på natten! av alla konstiga tider och ingenting hjälper, blir nästan tokig....inte får man sova heller, pissepauser i nattsömnen hör till vardagen nu.
ja ja, de sista veckorna kommer att springa iväg och snart får vi snusa bäbis och vår lille goskille Oscar har blivit storebror. oj oj oj....lite svårsmält är det allt!
vi längtar så alla tre efter att bli fyra.
skall bli så spännande att se vem som tittar ut i januari.
kram och godnatt. slutsvamlat för idag.

Mvc-besök 18/12-2006

Allt är bara bra med den vilda i magen.
Sparkar och lever rövare och håller mamma
vaken på nätterna och i full gång på dagen med aktiv hjälp
av storebror Oscar.

Är nu i v 35. och det närmar sig med stormsteg.

43550-30

Här kommer lite siffror:
v 34+2
vikt: +8,5 kg
Sf:36
Hb:117
B-glukos: 9,7 (efter blodprov i armen: 4,4)
(har idag varit och tagit ett nytt prov och siffrorna var fina; 4,2)
Blodtryck:140/60
fosterläge: H (huvudet nedåt) Ru (ruckbart)
Hjärtljud: 148


Vecka 34 

Barnet:

Nu är barnet färdigutvecklat med de proportioner det ska ha. Det har blivit starkare och rörelserna märks mycket tydligt.

Storleken: Cirka 43 cm lång och väger ungefär 2100 g.

Mamman:

Du kan börja känna dig öm under revbenen, speciellt när du andas. Det är livmodern som ökar allt mer i omfång. Under graviditeten ökar dess vikt minst 10 gånger och volymen minst 50 gånger.


enligt Libero


Vecka 34
Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

enligt familjeliv.

Testiklarna trillar ner. Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.
enligt Pampers. 

uppdaterad ticker

Lilypie Baby Ticker

v 33 gravmånad 9

Barnet:

Bebisen sover mycket. Eftersom man kan se att det andas även då, vet man att andningscentret i hjärnan är utvecklat. Men barnets lungor är ännu lite för svaga för att gå helt för egen maskin.

Storleken: Cirka 42 cm lång och vikten cirka 1800 g.

43550-12


Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.


RSS 2.0