Mintchokladkaka

En tunn och härligt seg kaka med rejäl mintsmak. Kan gärna bakas dagen före servering
Och blir bara godare för var dag som går.
100g smör el margarin
100g mintchokladkakor t ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Glasyr:
150g mintchokladkakor t.ex After Eight
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm I diameter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda 18 minuter i 175 C.
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterliggare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
åh vad gott- måste prova!